2017 m. gegužės 11 d., ketvirtadienis

Sicilija - neatrastas jausmų lobynas

Sicilija - tai sala, kur gyvena kuklūs ir draugiški žmonės. Ji įsuka ir nepaleidžia, pirmiausia savo vairavimo ypatumais. Perprasti kelių eismo taisykles čia labai nepaprasta. Tik praėjus keletui dienų supranti, kad šioje saloje iš esmės taisyklių nėra. Žmonės čia gyvena nevaržydami savęs, savitarpio supratimu. Tiek daug laisvės pojūčio jau senokai nejutau... 
Saloje apsilankėme balandžio - gegužės mėn. Dar sezonas nebuvo prasidėjęs, kas mus ir išgelbėjo nuo turistų spūsčių ir neadekvačių kainų. Per dešimt dienų apvažiavome beveik visą salą, iš pradžių sekdami turistų numintais takais, o vėliau, susipažinę su saloje gyvenančiais lietuviais, atradome tiek daug nepažintų, paslaptingų ir kvapą gniaužiančių vietų. Sicilijoje dar kartą įsitikinau, kaip gera nuklysti į šalį nesivadovaujant jokiomis nuorodomis, taisyklėmis. Gyvenime ši taisyklė taip pat galioja!
Keliavome dviese su vyru, tik šįkart nusprendėme gyventi ne dviese, kaip įprastai, o susipažinti su saloje gyvenančiais Viktorija ir Arūnu. Neatsitiktinai juos pasirinkome, buvome sutarę sukurti mūsų kelionių nuotraukų albumą. Ši pažintis mums leido pažinti salą iš naujo. Klajodami neatrastomis vietomis, pažinome save iš naujo. Dar kartą supratau, kaip svarbu yra palikti savo komforto zoną ir leistis į nuotykius. 
Espresso, ledai ir jūros gėrybės susuko mums skrandžius, o laisvi žmonės, lengvas vėjelis, nuotykiai ir naujos pažintys - širdis. Ši kelionė buvo kitokia, ypatinga. Tai laikas, kada atgimiau ir įsimylėjau. Iš naujo. Supratau, kad gyvenime viską reikia daryti iš meilės ir su meile. Įsiklausant ir girdint.  
Sicilija, pas Tave sugrįžčiau, nes savy turi daug neatrastų ir gilių vietų.
Žalieji salos kilimai

Spalvų dermė

Asmenukė - būtinas rekvizitas

Agrigento didybės

Etna

Etna

Staigmenos

Ryškusis turgaus gyventojas

Kepami artišokai

Žalumynų turgavietė

Kelionės - tai ne gražūs vaizdai, o savęs pažinimas ir meilė iš naujo.

P.S. Už naujas patirtis esame labai dėkingi Viktorijai ir Arūnui. Tiek magijos bendravime niekad neturėjom!
Iki kitų kartų, draugai!