2017 m. liepos 21 d., penktadienis

Kavos stalelis vardu "Paukštelis"

Kavos stalelio pavadinimą įkvėpė netikėta artimo sielai žmogaus dovana - rankenėlės. Iš pradžių ilgai ieškojau kur pritaikyti, laikinai jos jau buvo apsigyvenusios ant batų dėžės, bet kuomet pagaminome su tėte stalelį, iškart supratau, kad šios rankenėlės turi būti būtent čia. 
Tai jau trečiasis mūsų stalelis ir tik pirmasis, kurį gaminome mes su tėte. Keista ar ne? Visai ne, juk batsiuvys be batų! Kartais reikia ilgiau palaukti gerų dalykų ir kai staiga gimsta mintis, svarbu jos nepaleisti. Norėjau nedidelio, šviesaus ir būtinai ant ratukų stalelio. Kadangi vakarieniaudami sėdime ant grindų arba sėdmaišių, reikėjo labai neaukšto stalelio. Vyras juokauja, kad šis stalelis labiau panašus į Bitę. Tai mūsų augintinis -  didelis kūnas ir mažos kojelės (beje, fotografavimo metu ji jaukiai įsitaisė ant pagalvės lyg jausdama, kad netrukus bus kalbama apie ją). O man šis stalelis lyg mažas paukštelis, nedrąsiai nutūpęs mūsų namuose. 
Pagamintas jis iš pušies medienos, stalviršis sendintas, dažytas. Kojelės - buko masyvo, patys negaminame, tad užsisakėme pas partnerius. Dirbame su aplinkai draugiškais dažais, tad ir impregnantas ir dažai greitai džiūstantys ir man netgi kvapiantys. Pagaminome per gerą savaitę, teko ilgai myluoti kiekvieną detalę. Dabar jis jau gyvena mūsų namuose ir atlaikė kelias vakarienes. Vakar stebėjau kaip vyras nedrąsiai pastatęs arbatos puodelį tikrino ar nieko nenutiko stalvirčiui, o aš žinau, kad dar pora vakarienių ir stebėjimo neliks, nes man taip gera, kada leidžiame daiktams natūraliai senti, o mediniai daiktai tai daro taip natūraliai gražiai! Tuomet juose apsigyvena istorija. Glostydamas įbrėžimus, gali atminti, kaip vakarieniaudama su draugais brūkštelėjai neatsargiai iš jaudulio ar skanią vakarienę pagaminai, o puodelių palikti ženklai tik išduoda, kokie svarbūs šeimoje arbatos ritualai. 
Tai dar vienas dirbinys, kuris man primins laiką drauge, o šiandien tai tik mažas jaukus kavos stalelis vardu "Paukštelis".






P.S. Bitei stalelis taip pat patiko, labai patogu palįsti po juo ir kasytis nugarą :)
Iki pasimatymo, draugai!



3 komentarai:

Unknown rašė...

Labai grazu ir taip skoninga :)
Mes su vyru taip pat pameistraujam/parestauruojam/pagaminam kazka :) Bet visada grozimes ir kitu darbais :) Sis stalelis tiesiog puikus!

Tomas rašė...

Koks gražus jūsų kambarys... Interjero nuotraukas išsisaugojau, bandysiu savo svetainėje bent dalinai atkartoti jūsų sukurta grožį. Staliukas iš tiesų tobulas. Ant kiek jis praktiškas - nežinau, man galbūt atrodo kiek per žemas, bet čia mano subjektyvi nuomonė. Tačiau tai taip pat gali būti kaip pliusas - šalia galima pastatyti kokį vintažinį skoningą minkštasuolį ir viskas tiesiog puikiai derės. Šaunuoliai, good job.

Unknown rašė...

Tomai, Erika,

labai ačiū Jums už šiltus žodžius.