2015 m. liepos 7 d., antradienis

Svetingoji Gruzija

Šįkart į Gruziją vykome aštuoniese. Prieš du metus būdami šioje šalyje su vyru pažadėjome sau, kad būtinai čia sugrįšime su draugais. Antras kartas buvo spalvingesnis, maistingesnis, įdomesnis ir visaip "esnis". Aplankėme du regionus: Kacheti ir Samcche-Džavacheti. 
Abiems regionams skyrėme tiek pat laiko - po penkias dienas, nors manau, kad Kacheti regionui galėjome skirti mažiau. Aplankėme daug vienuolynų, miestelių ir tvirtovių. Kas planuojate vykti į šiuos regionus, visiems drąsiai galiu rekomenduoti aplankyti šiuos objektus: David Gareja vienuolynų komplektą šalia Azerbaidžano sienos, Uplistsikhe urvų miestelį, Vardzia labirintų miestą, Tabatskuri ežerą (galbūt pats ežeras nenustebins, tačiau kelias link jo tikrai paliks gilų įspūdį), Nekresi vienuolyną ir Signaghi miestelį.  
Apsistoję buvome pas šeimininkus ir tuo labai džiaugiamės, nes gruzinų draugiškumui ir svetingumui nėra ribų.
Vykstantiems į Gruziją galiu rekomenduoti tik kelis dalykus: nepamirškite lietuviškų lauktuvių, apsistokite būtinai pas gruzinus,  raudonas vynas ten vadinamas juodu ir vartojamas mažesniais kiekiais (tikrai siūlau paisyti šios rekomendacijos :)), atstumus planuokite su premija, nes keliai sudėtingi, tad važiuoti pvz. 70 km iki ežero gali tekti 3 valandas, pasirūpinkite savo skrandžiu, nes maistas ten nerealaus skonio ir būtinai paragaukite vaisių.

Pasidalinsiu keliomis akimirkomis iš kelionės, o jeigu kas turėsite daugiau klausimų, drąsiai kreipkitės, galėsiu pasidalinti patarimais ir kelionės planu.

Į Gruziją dar planuojame sugrįžti, nes laukia dar du puikūs regionai kaip Svaneti ir Tušeti.

Akhaltsikhe miestelis

David Gareja vienuolynas

Gėrybės prie vienuolyno

Kindzmarauki vyno darykla Kvareli miestelyje